måndag 21 september 2015

Orka plugga

Kickstarta terminen
Det säger att man ska plugga på vägen till och från skolan, så att man har en översikt på vad som kommer på lektionen den dagen, eller för att se till att man har antecknat allt man ville ha antecknat.

Man ska istället för att slösa tiden med den, ta nytta av mobilen, och använda den till som t ex kalender, timer, minräknare, telefon, kamera, att spela in med, som väckarklocka, att söka efter något, eller som radio.

Man ska inte försöka försöka göra allt på en gång, utan göra en sak i taget. Det visas genom att en person håller i en håv (som ska föreställa hjärnan) och får bollar kastade mot sig. Det slutar med att han ändå bara har en boll i håven, och det visar att man bara kan fokusera på en sak i taget.

Håll sitt fokus
Man ska plugga i ca 20 minuter, sedan ta en 10 minuters paus, och sedan plugga vidare. På så sätt håller man bättre fokus och slutresultatet blir bättre, då våra hjärnor inte är byggda för att jobba flera timmar i sträck.

Man ska ta bort så många störmoment så möjligt, så att man kan fokusera på uppgiften. Stress tar upp kopplingar i hjärnan, så börja i god tid med uppgiften, så du inte blir stressad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar