måndag 5 oktober 2015

Orka plugga #2

Planera och sätt mål
Man ska skapa en almanacka och dela upp sin tid, så att man inte blir stressad i sista sekunden, och så att man får mer ”fri” fritid.

Man ska dela upp sitt skolarbete, och tänka sig målet som en trappa. Man kan inte hoppa upp för hela trappan på en gång, men ett trappsteg i taget går bra och är lättare. Arbeta alltså steg för steg och ta ett par glosor i taget istället för alla på en gång.

Hitta motivationen
Att bara folk som har ”talang” eller ”begåvning” lyckas bra i skolan, stämmer inte alls. Det viktiga är att man har bra strategier och en bra attityd. Att plugga utan strategier är som att leta efter skatt utan karta.

Man ska ta vara på sin skolgång, och inte bara undra när lektionen är slut. Vår skolgång kostar ungefär 1 miljon. Om man nu får något för 1 miljon, varför inte ta vara på det.


Har man en lärare som man inte kan komma överens med, ska man acceptera det och göra det bästa av läget, för man kommer ju ändå träffa personer senare i livet som man kommer ogilla. Tänk också på att den lärare som kräver mest kan vara den som tror på dig allra mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar