fredag 17 april 2015

Fränninge - Ekologi och näringsväv

Jag har valt att skriva om där vår sommarstuga ligger, Fränninge. Jag valde Fränninge eftersom jag tycker det är fint där, och det finns mycket djur- och växt-liv. Vi brukar åka till Fränninge varje helg, ifall det inte är jättekallt. Om vi inte reser någonstans på sommaren, brukar vi vara i Fränninge.

Växter 
Fränninge socken består mestadels av öppet landskap och odlad mark, med lite lövskog i norr. Hela vår tomt är omgiven av odlad mark. Själva gården är omgiven av björkar, granar, bokar, askar och en och annan tall. På vår tomt finns även ett fält som till hälften består av en ung björkskog, och till andra hälften av högt gräs, på vilket det förut odlades klöver på. Där har vi också planterat enstaka fruktträd.

Djur
I Fränninge finns mycket småfåglar, bland annat bofink, rödhake, näktergal, pilfink, talgoxe och koltrast. Det finns även större fåglar som fasan, röd glada, hackspett, gök, uggla och en massa störande råkor som låter. På fältet, och ibland i trädgården, kan man träffa på rådjur. Pappa har också berättat om en räv han har sett snoka omkring på fältet. I trädgården ser vi ibland igelkottar.

Här ligger Fränninge

Vår tomt


















Toppkonsumenterna i min näringsväv är ugglan, gladan och fästingen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar