onsdag 18 november 2015

Beskriva och ändra på platser i skolan

Amfiteatern
Amfiteatern
Den första platsen är amfiteatern utanför matsalen. Amfiteatern är en nedsänkning i marken av betong och cement, med plankor av trä till bänkar. Där brukar 7:orna spela boll på rasterna, och det är där vi har skolavslutning vid bra väder. Men jag tycker att amfiteatern är så tråkig och grå. När man kommer dit på hösten är det lite deprimerande att se ett smutsigt och löv-fyllt stort hål i marken på väg till skolan. Jag skulle hellre vilja ha en gigantisk skyskrapa där, från vilken man kan se hela Skåne. Den ska ha samma design och arkitektur som resten av skolan, med samma gula tegelstenar och vita fönsterkarmar. Där är det tänkt att man ska kunna ha rast på byggnadens terrasser och balkonger. Högre upp får man också friskare luft än annars och med den friska luften kommer man kunna koncentrera sig bättre på lektionerna sedan. En win-win alltså. Om man kan koncentrera sig bättre på lektionerna, får man bättre betyg, vilket i slutändan leder till bättre jobb. Så för elevernas välmående och för vår lands framtid, låt oss göra denna idé möjlig. Vid speciella tillställningar kan man dessutom organisera bungyjump för dem som vill.

Korridorerna
Korridoren


















Den andra platsen är i princip alla korridorer i skolan. Skolan är uppbyggd av flera byggnader, som i sin tur består av två husflyglar med två våningar. Dessa husflyglar förbinds av korridorer. Korridorerna används till att ta sig från en lektion till en annan, när nästa lektion är annorstädes. Jag tycker inte att korridorerna är särskilt estetiskt tilltalande, då de är tråkiga och långa, och inte har något speciellt att erbjuda. Dessutom används korridorerna som uppehållsrum på raster då man egentligen måste vara utomhus. Ibland när det är många som ska från ett klassrum till ett annat, händer det att det blir trafikstockning, dvs att man går in i de som kommer från andra hållet, vilket ibland kan leda till förseningar till lektionerna. För att undvika dessa förseningar i korridorerna tycker jag istället att man ska bygga in rullband (platta rulltrappor), sådana man har på flygplatsen. Rullbanden ska vara dubbelriktade, så att man kan ta sig till båda husflyglarna enkelt och snabbt.
Dessa rullband kommer också att vara en höjdare hos klaustrofobiker, som tycker de trånga korridorerna är otäcka, då man vistas i dem kortare tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar